• Wanneer wordt het lente ?

  27 januari 2012

  Niet dat ik smachtend zit te wachten op de lente, maar als je naar de mezen luistert dan hebben ze het al wel een beetje in hun kop. Dat zal ze dan over een paar dagen wel tegenvallen, want het gaat weer vriezen volgens het KMNI. Toch zet ik nu een zomerse klaprozen-aquarel op mijn site. Want het kan even duren maar het wordt zomer !

  Lees meer >> | 2453 keer bekeken

 • winter 2012

  24 januari 2012

  Winters kunnen soms zo'n naargeestige sfeer oproepen; somber, nat, koud en niet aantrekkelijk om erop uit te gaan. Dat komt helaas deze winter nogal eens voor. Maar als je je er dan overheen zet en je gaat toch naar buiten, dan valt het bijna altijd mee. Dit weekend was het ook nogal somber, maar we lieten ons niet afschrikken en gingen op pad in de Kennemer duinen (een kwartiertje fietsen bij ons vandaan). En dan is het toch iedere keer weer genieten van dat landschap, ook al heb ik het al honderden keren gezien: het blijft mooi. Het is niks bijzonders, maar het zijn de kleine dingen....

  Lees meer >> | 2686 keer bekeken

 • Witteveen Dwingelder Veld

  19 januari 2012

  De Kerstdagen heb ik met mijn vrouw en vrienden doorgebracht in een huis in de buurt van Ruinen. Lekker somber weer met wind en regen, dus gezellig rond het haardvuur daar. Maar ja, af en toe wil je toch even een frisse neus halen dus iedere dag ondernamen we een langere of kortere wandeling. Voor mij een openbaring het Dwingelder Veld: prachtig, ook  met regen en storm (het rare is dat ik dit natuurgebied al eens eerder in augustus gezien moet hebben, maar dan is het zo anders dat ik het niet meer herkende). Zo af en toe scheen trouwens ook de zon. We hebben echt genoten van dit verblijf in het Drentse. Naar aanleiding van een van de foto's heb ik de aquarel "Witteveen, Dwingelder Veld" gemaakt. Die lijnen in de natte aarde vind ik prachtig, evenals de ietwat onheilspellende sfeer.

  Lees meer >> | 2589 keer bekeken

 • Lauwersmeer

  27 augustus 2008

  Gisteren, op 26 augustus, ben ik samen met Elsbeth naar het Lauwersmeer geweest. Elsbeth om vogels te kijken en ik om te aquarelleren. In beide opzichten een aanrader. Ik had al wel eens stukjes van dit gebied gezien, maar nu dus wat uitgebreider. Echt prachtige mistige landschappen !! Alleen was voor het aquarelleren een probleem dat het om de haverklap weer begon met miezeren. De eerste aquarel vertoont dan ook het bekende "regenpatroon" (allemaal kleine lichte stipjes door de regendruppels op de nog natte verf) en moet ik dus als mislukt beschouwen. Daarna nog twee gemaakt, die wel beter gelukt zijn. Maar het blijft behelpen als je steeds als er weer zo'n donkeren wolk aan komt zetten en je moet dan als de bliksem je aquarel op de kop houden en afmaken in de auto. Maar ik geef toe: het zijn luxe-problemen. Een van de drie aquarellen heb ik zojuist bij de "landschappen Nederland" toegevoegd.

  Lees meer >> | 3968 keer bekeken

 • Terschelling

  20 augustus 2008

  Vandaag 20 augustus 2008 is de eerste dag van dit blog. Ik heb gewerkt aan olieverfschilderijen van Terschelling. Volgend jaar heb ik daar een expositie en sinds mei van dit jaar ben ik van tijd tot tijd bezig met onderwerpen die met Terschelling te maken hebben.

  Lees meer >> | 3913 keer bekeken